Lukašenko naredio formiranje vojnog zapovjedništva za jug Bjelorusije

Bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko naredio je u četvrtak stvaranje novog vojnog zapovjedništva za jug zemlje, izvještava Reuters.

“Otvorila se nova fronta i ne možemo ne obratiti pozornost na to”, rekao je Lukašenko, u vojnoj uniformi, na televizijskom sastanku dužnosnika obrane. Izjavio je da je novo zapovjedništvo predloženo prošle godine, ali da se mora odmah uspostaviti. “Čak i prije nego što smo ga stvorili, danas smo dužni – brzo, u trku, razraditi obranu naših južnih granica”, rekao je Lukašenko.

Bjelorusija je bliski saveznik Rusije i dopustila joj je da pokrene sjeverni dio svoje invazije na Ukrajinu 24. veljače s bjeloruskog teritorija. Svako gomilanje bjeloruskih snaga u blizini granice dodatno će rastegnuti ukrajinsku vojsku dok se brani od ruskih napada usmjerenih na regiju Donbas stotinama kilometara istočno.

Bjelorusija je ranije ovog mjeseca priopćila kako planira razmjestiti postrojbe za specijalne operacije u tri područja u blizini granice s Ukrajinom, a Lukašenko je govorio o ulozi ruskih projektila u jačanju obrane zemlje.

 

Bjelorusija raspoređuje specijalne snage na južnu granicu u blizini Ukrajine





Komentari

komentar





You may also like