Lukašenkova suparnica je ‘na sigurnom’: Tihanovskaja izbjegla u Litvu, ne želi sudjelovati u prosvjedima

Oporbena kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Bjelorusiji, Svetlana Tihanovskaja, izbjegla je u Litvu i “na sigurnom je”, objavio je u utorak litavski šef diplomacije Linas Linkevicius.

“Stigla je u Litvu i na sigurnom je”, napisao je ministar vanjskih poslova na Twitteru ne otkrivajući nikakve druge pojedinosti.

Litva, članica EU-a i NATO-a, a nekada dio Sovjetskog Saveza, često pruža utočište oporbenim političarima iz Rusije ili Bjelorusije.

Od ponedjeljka navečer, nakon što je Tihanovskaja tri sata provela u sjedištu Izbornog povjerenstva tražeći ponovno prebrojavanje glasova, nije se znalo gdje se nalazi, nakon čega je Linkevicius izrazio “zabrinutost” jer ju je nekoliko sati pokušavao kontaktirati.

Nova na političkoj sceni i glavna suparnica dosadašnjem predsjedniku i pobjedniku nedjeljnih predsjedničkih izbora Aleksandru Lukašenku, Tihanovskaja je prema Izbornom povjerenstvu osvojila 10 posto glasova, no objavila je da se osjeća pobjednicom izbora. Također je odlučila da neće sudjelovati u prosvjedima protiv Lukašenka zbog mogućih “provokacija”.
U prosvjedima u ponedjeljak navečer poginuo je jedan muškarac nakon što mu je u rukama eksplodirala naprava kućne radinosti.

Komentari

komentar

You may also like