Macron: Europu čeka golem broj migranata

Francuski predsjednik Emmanuel Macron, u intervjuu objavljenim u tamošnjem tjedniku Journal du Dimanche, govorio je i o velikoj izbjegličkoj krizi koja je zahvatila Afganistan nakon američkog i povlačenja NATO snaga iz te zemlje.

U tom smislu smatra kako bi tamošnje izbjeglice trebale primiti i Afganistanu susjedne zemlje. Tako otkriva i detalje  svog telefonskog razgovora s predsjednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom, što danas potvrđuje tamošnja agencija Sputnik Tadžikistan.

“Tadžikistanski predsjednik Emomali Rahmon, s kojim sam razgovarao prije dva dana, rekao mi je kako postoji snažan pritisak na njegovu granicu“, kazao je francuski vođa, dodavši kako o pitanju migracija treba razgovarati s velikom humanošću, transparentnošću i osjećajem odgovornosti, kako ne bi pali u demagogiju.

Macron je dodao kako Europu i druge zemlje čaka golemi broj migranata i da, prema riječima visokog povjerenika UN-a za izbjeglice, u Iranu već ima 850.000 afganistanskih izbjeglica, a u Pakistanu 1,5 milijuna.

Komentari

komentar
You may also like