Macron spreman razmotriti Putinov prijedlog o razmještaju raketa

Francuski predsjednik Emmanuel Macron spreman je razmotriti prijedlog ruskog predsjednika Vladimira Putina o uvođenju zabrane na razmještaj raketa maloga i srednjeg dometa u Europi, piše njemački medij Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Macron smatra kako je taj ruski prijedlog nužno pozorno razmotriti i misli kako je u raspravu oko toga potrebno uključiti sve zainteresirane zemlje.

Posljednjih se dana i tjedana intenziviraju političke izjave s raznih strana, uključno i s druge strane Atlantika, koje se odnose na pitanje budućeg sigurnosnog ustroja Europske unije unutar NATO saveza, o potrebi jačanja europske sigurnosne neovisnosti, budućnosti samog NATO saveza, odnosu prema Rusiji i td. i td., a u svemu ovome, osim, naravno, američkog predsjednika Donalda Trumpa, jednu od ključnih uloga ima upravo francuski čelnik Emmanuel Macron, koji svojim izjavama izaziva burne reakcije diljem kontinenta i ne samo njega. Ako svemu ovome još dodamo i tursku vanjsku i sigurnosnu politiku, očito je kako će predstojeći summit NATO saveza idućega tjedna u Londonu biti vrlo zanimljiv.

 

Komentari

komentar





You may also like