Medij: Gdje će Rusija prodavati naftu kada na snagu stupi embargo Europske unije?

Rusija je povećala isporuke nafte u Aziju otkako je Europa uvela opsežne sankcije, ali još uvijek mora preusmjeriti više od četvrtine svog izvoza sirove nafte iz Europe – ili oko 1,3 milijuna barela dnevno – kada u prosincu stupi puni embargo na naftu. Rusija izvozi oko 20 milijuna tona sirove nafte mjesečno – otprilike pet milijuna barela dnevno (bpd) – preko nekoliko ruta, uključujući naftovod Družba u Europu i druge u Aziju.

U kolovozu je ukupni ruski izvoz preko europskih luka i naftovoda Družba iznosio 12,05 milijuna tona, od čega je oko 5,5 milijuna tona (1,3 milijuna bpd) isporučeno u zemlje koje će od 5. prosinca prestati uvoziti rusku naftu. Rusija mora pronaći nove kupce za tu sirovu naftu, što bi moglo zahtijevati niske cijene i posebne uvjete, dok se također suočava sa skupljom logistikom za dostavu na udaljenija odredišta, rekli su trgovci. “Ruska nafta Urals uvijek je bila klasa za Europu. Sada da bi se došlo do novih tržišta, potrebno je otpremiti teret izvan Europe usred sve veće brige oko transportnih troškova, osiguranja i vremena”, rekao je trgovac na ruskom tržištu nafte.

Sjedinjene Američke Države i Europska unija također rade na ograničenju cijena ruske nafte, tvrdeći da će to pomoći u smanjenju prihoda Moskve, a istovremeno održati niske globalne cijene energije. Moskva je rekla da neće prodavati naftu zemljama koje uvedu ograničenje, a trgovci kažu da ne vide da ta mjera funkcionira. “Malo je vjerojatno da će Rusija raditi s ograničenjem cijena, to nema smisla za Moskvu ni politički ni ekonomski. Mnogo joj je lakše pregovarati o privatnim poslovima nego se javno obvezati na ograničenje cijena koje diktira Zapad”, drugi trgovac uključen u ruskom trgovanju naftom kazao je za Reuters.

Rusija je u kolovozu iz svojih europskih luka izvezla 8,85 milijuna tona nafte Urals, od čega su Indija, Kina i Turska – za koje se ne očekuje da će se pridružiti embargu – kupile oko polovicu, dok je ostatak otišao u Europu. Rusija također opskrbljuje Europu s oko 3,2 milijuna tona nafte mjesečno preko naftovoda Družba. Ruta je tehnički isključena iz embarga jer Mađarska, Slovačka i Češka žele nastaviti kupovati s nje. No najveći kupci iz Družbe – Njemačka i Poljska – žele zaustaviti kupnju od 2023., što znači da će oko dva milijuna tona mjesečno morati pronaći nove kupce.

Nove rute

Preusmjeravanje nafte iz Družbe bit će težak zadatak zato što ruske naftne luke imaju ograničen izvozni kapacitet i prodavači će morati organizirati više tankera, istaknuli su trgovci.





Rusija ne može preusmjeriti velike količine Urala u svoj naftovod East Siberia Pacific Ocean (ESPO), koji već pumpa blizu svojih kapaciteta. Zbog toga su isporuke preko Europe i Sueskog kanala jedini mogući putevi za Urals sirovu naftu u Aziju. Čak i ako Moskva ponudi povoljnije uvjete, Indija i Kina vjerojatno neće moći kupiti mnogo više ruske sirove nafte budući da imaju nekoliko dugoročnih ugovora s konkurentskim proizvođačima, poput Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Ruske tvrtke već nude popuste, troškove dostave i osiguranje, opcije plaćanja i druge pogodnosti kako bi zadržale kupce”, rekao je izvor iz jedne azijske tvrtke za trgovinu naftom. Ruske će tvrtke također morati promijeniti način na koji prodaju sirovu naftu. Azijska tržišta nafte imaju puno raniji ciklus trgovanja od europskog tržišta: od sredine rujna azijski kupci trguju teretima koji se utovaruju u prosincu, dok Europa još uvijek određuje cijene utovara u listopadu.

Kako bi izbjegla oslanjanje isključivo na Kinu, Indiju i Tursku za prodaju, Rusija se pokušala dodvoriti manjim igračima, rekli su trgovci. Šri Lanka je rekla da će početi kupovati naftu iz Rusije, ali je do sada ove godine kupila samo oko 300 000 tona Urala, prema podacima Refinitiv Eikona. Kuba je ove godine kupila 200 000 tona Urala. “Mali igrači definitivno nisu dovoljni da se ruska nafta apsorbira. Kina je zadnje utočište za rusku naftu ili Moskva mora na kraju smanjiti proizvodnju”, rekao je treći trgovac uključen u rusko tržište nafte.





 

Komentari

komentar

You may also like