Medij: guverner New Yorka je skrivao broj mrtvih od covida-19 u domovima kako to ne bi iskoristio Trump

Visoka savjetnica guvernera New Yorka Andrewa Cuoma privatno se ispričao demokratskih zastupnicima zbog skrivanja stvarnih podataka o broju umrlih od covida-19 u domovima za starije i nemoćne, pošto su strahovali da bi savezne vlasti, za vrijeme Trumpova mandata, to “iskoristile” protiv države New York, objavio je New York Post.

Cuomova savjetnica Melissa DeRosa priznala je zataškavanje tijekom konferencijskog poziva s vođama demokrata u državi New York. Naime, DeRosa je kazala, tvrdi New York Post, kako su savezne vlasti zatražile podatke o umrlima u domovima za starije i nemoćne, pri čemu je “upravo u to vrijeme, (Donald Trump, op.a) pretvorio to u veliki politički nogomet”,

“Počeo je tvitati da smo ubili svakoga u domovima za starije i nemoćne”, kazala je DeRosa i dodala da je Trump “usmjerio ministarstvo pravosuđa da nas istražuje”.

DeRosa je priznala kako guverner nije dao podatke ministarstvu pravde niti demokratima u New Yorku pošto nije znao “hoće li to biti iskorišteno protiv nas te nismo znali hoće li biti istrage”.

Podsjetimo, guverner Cuomo bio je jedan od glavnih kritičara Trumpove politike prema pandemiji koronavirusa, zahtijevajući pritom oštrije mjere za suzbijanje pandemije od savezne vlade. Međutim, Cuomo se pokazao kao iznimno neuspješan borac protiv koronavirusa koji je uveo oštre restrikcije, a usprkos tome je država New York među koronavirusom najteže pogođenim saveznim državama.

Guverner New Yorka dobio Emmyja zbog presica o covidu: “glumac” zasluženo nagrađen?
Komentari

komentar

You may also like