Medij Jerusalem Post hakiran na obljetnicu ubojstva iranskog generala Soleimanija

Izraelske novine Jerusalem Post objavile su jutros da je njihova internetska stranica hakirana, što su opisali kao “očigledna prijetnju”, njihovoj zemlji. Umjesto glavne stranice s vijestima na hakiranoj web stranici je bila ilustraciju koja je asocirala na najvišeg iranskog generala Qassema Soleimanija, ubijenog u napadu američkog drona u Iraku na današnji dan 2020.

Twitter račun Maariva i stranica Jerusalem Posta bili su na meti proiranskih hakera u ranim jutarnjim satima ponedjeljka, s fotografijom eksplozije izraelskog nuklearnog postrojenja Dimona i tekstom “mi smo blizu vas tamo gdje još ni ne razmišljate” na engleskom i hebrejskom jeziku, prenosi sam Jerusalem Post. Na fotografiji je također prikazan balistički projektil koji pada s onoga što se čini da predstavlja ruku zapovjednika snaga Zbora Islamske revolucionarne garde (IRGC) Qasema Soleimanija. Naime, na ruci je prepoznatljivi crveni prsten kakav je nosio pokojni general, prenosi Reuters. U nedjelju navečer obilježena je druga godišnjica američkog atentata na Sulejmanija u Bagdadu. Nije jasno jesu li hakeri bili iz Irana ili pristaše izvan zemlje i jesu li napadači pod pokroviteljstvom države.

Ovo nije prvi put da je JP na meti proiranskih hakera. U svibnju 2020. proiranski hakeri zamijenili su početnu stranicu stranice ilustracijom Tel Aviva koji gori uz riječi “Budite spremni na veliko iznenađenje”, dok je tadašnji premijer Benjamin Netanyahu pokušavao plivati u nekoj vrsti potopa.

Jerusalem Post, dnevni list na engleskom jeziku, objavio je na Twitteru da radi na rješavanju ovog problema. “Svjesni smo očitog hakiranja naše web stranice, uz izravnu prijetnju (za) Izrael”, naveli su u objavi. Napad nije utjecao na pristup stranici preko mobitela, a druge glavne izraelske web stranice s vijestima radile su normalno.

Komentari

komentar





You may also like