Medij: Kina je simulirala napad na američki nosač u Južnokineskom moru

Kineska vojska simulirala je naapd na američki nosač U.SS. Theodore Roosvelet, nakon što je on uplovio u Južnokinesko more kako bi podržao svoje saveznike u regiji. Naime, Financial Times piše, pozivajući se na izvore upoznate s američkim i savezničkim obavještajnim podaima, da je do kineskih upada (dva dana za redom) u tajvanski zračni prostor, došlo zbog simulacije napada na američki nosač.

Spomenuti medij tako tvrdi da je 11 zrakoplova, koji su ušli u tajvanski zračni prostor 23. siječnja, i 15 zrakoplova koji su učinili istu stvar dan kasnije, sudjelovalo u simuliranom napadu na nosač.

Izvori FT-a navode kako su čuli pilote bombardera H-6 da potvrđuju napad projektilima na simuliranu metu (nosač).

Podsjetimo, udarna grupa nosača zrakoplova ušla je u Južnokinesko more 24. siječnja.

Zapovjednik nosača zrakoplova USS Theodore Roosevelt tada je poručio: “Svi imamo koristi od slobodnog i otvorenog pristupa morima i naša operacija predstavlja predanost održavanju regionalne sigurnosti i stabilnosti”. Istoga dana (kao i dan ranije) tajvanska vojska objavila je da su kineski mlažnjaci i bombarderi ušli u tajvanski zračni prostor.

Podsjećamo: Kina je u rujnu prošle godine objavila propagandnu video-simulaciju o načinu vojnog uništavanja američke zračne baze na otoku Guamu u Tihom oceanu svojim strateškim bombarderima (vidi poveznicu ispod teksta).





(Video) Kina SAD-u pokazala kako će uništiti njihovu bazu na Guamu

Američki nosač zrakoplova ušao u Južnokinesko more





Komentari

komentar

You may also like