Medij: ‘Švedska državna televizija intervjuira terorističkog čelnika usred kandidature za članstvo u NATO-u’

Unatoč ponovljenim pozivima Turske Švedskoj da prekine svoje veze s terorističkim skupinama, Stockholm nastavlja podržavati teroriste PKK/YPG, budući da je državna televizija u zemlji nedavno objavila intervju s jednim od vođa terorističke skupine, piše turski medij Anadolu Agency, čiji tekst prenosimo.

Švedska javna televizija SVT emitirala je intervju s Ferhatom Abdijem Sahinom, kodnog imena “Mazlum Abdi”, koji je jedan od vođa terorističke skupine YPG/PKK, u vrijeme kada skandinavska nacija vodi pregovore s Turskom o pristupanju NATO savezu.

Govoreći za SVT iz svog ‘takozvanog’ ureda u kojem se skrivao, Sahin je rekao da će odgovoriti na moguću tusku operaciju čišćenja terorista u nekim područjima u sjevernoj Siriji u blizini turske granice. Sahin je ustvrdio da Turska vrši pritisak na zemlje NATO-a za svoju moguću operaciju u sjevernoj Siriji. Također je pozvao Švedsku da nastavi pružati potporu. Uz to, dana 25. svibnja, kada su Švedska i Finska poslale izaslanstvo na razgovore s turskom delegacijom, SVT je intervjuirao Saliha Muslima, još jednog kolovođu terorističke skupine YPG/PKK, u američkoj vojnoj bazi gdje se skrivao u sjevernoj Siriji. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan bio je tada očekivano nezadovoljan te je izjavio: “Prilično je zanimljivo. Na dan sastanka oni navečer intervjuiraju Saliha Muslima na švedskoj državnoj televiziji.”

Švedska i Finska službeno su podnijele zahtjev za pridruživanje NATO-u prošlog mjeseca, što je odluka potaknuta ruskim ratom protiv Ukrajine, koji je počeo 24. veljače.

No, Turska, dugogodišnja članica saveza, izrazila je prigovore na kandidature za članstvo, kritizirajući zemlje zbog toleriranja, pa čak i podrške terorističkim skupinama, posebice terorističkoj skupini PKK.

U svojoj više od 35-godišnjoj terorističkoj kampanji protiv Türkiye, piše Anadolu Agency, PKK je odgovorna za smrt preko 40 000 ljudi.





 

Komentari

komentar





You may also like