Medij: Washington ograničava razmjenu obavještajnih podataka s Kijevom zbog napetosti s Moskvom

Kako bi izbjegao porast napetosti s Moskvom, Washington će ograničiti razmjenu obavještajnih podataka s Kijevom. Prema navodima američkog medija The Washington Post (WP) američka administracija izradila je interne smjernice prema kojima je američkim obavještajnim agencijama zabranjeno prenositi detaljne informacije o lokaciji ruskih vojnih čelnika i političara (ne odnosi se na časnike na teritoriju Ukrajine), kao i bilo koji podaci o ciljevima izvan Ukrajine.

U drugim slučajevima Washington prenosi informacije o kretanju ruske vojske u realnom vremenu.

Već ranije je New York Times objavio kako je Kijev dobio neke obavještajne podatke od Pentagona, koji su mu navodno omogućili napad na rusku krstaricu Moskva. Mediji su pisali da je ukrajinska vojska saznala od američkih obavještajaca o tome gdje se krstarica nalazi. Međutim, Amerikanci nisu smatrali da će je Kijev napasti i nisu sudjelovali u toj odluci. Američki predsjednik Joe Biden bio je nezadovoljan curenjem informacija.

Više o ovoj temi pisali smo u našoj analizi prije dva dana, koju možete pogledati na poveznici ovdje ili ispod teksta. Iz nje izdvajamo upozorenje iz utjecajnog američkog medija: „Hvaliti se kako se ubilo njegove (Putinove) generale i potopilo njegove brodove, ili da je upao u ljubavne zamke Ukrajine kako bi se zauvijek zapleo u njih, vrhunac je gluposti.”

Z. Meter: “Ukrajinska omča oko vrata” sve opasnije steže Ameriku





 

 

Komentari

komentar





You may also like