Medij: za 2 godine stiže američka „noćna mora“ za Rusiju i Kinu

Prvi let novog stealth bombardera američkog ratnog zrakoplovstva B-21 sada je udaljen manje od dvije godine, što je prekretnica za koju se očekuje da će uvesti novu eru u stealth tehnologiji, avionici, ciljanju, upravljanju podacima i umjetnoj inteligenciji za zrakoplove bombardere, proizlazi iz autorskog članka Krisa Osborna u specijaliziranom američkom analitičkom mediju The National Interest(Kris Osborn prethodno je radio u Pentagonu kao visokokvalificirani stručnjak u uredu pomoćnika tajnika vojske za područje nabave, logistike i tehnologije) 

“B-21 moći će uništavati… ciljeve oružjem posebne namjene koje možemo uporabiti za napad iz daljine ili na neki drugi način. Znamo da će B-21 donijeti jedinstvene karakteristike uz nisku uočljivost i naoružanje”, izjavio je general Mark E. Weatherington, zapovjednik 8. zrakoplovstva i zapovjednik Zajedničkog globalnog operativnog središta za udar u intervjuu za Institut za zrakoplovne studije Mitchell.

Rusiji i Kini trebat će osjetljiviji radari za otkrivanje novog američkog strateškog bombardera B-21. Njegova potpuno nova stealth tehnologija mogla bi zrakoplov učiniti “najgorom noćnom morom” za ove zemlje.

S brojnih karakteristika B-21 možda nikada neće biti skinute oznake tajnosti. Izvor iz američkih zračnih snaga izjavio je kako je B-21 sposoban djelovati bilo gdje u svijetu po svim vremenskim uvjetima.

B-21 razvija Northrop Grumman. Očekuje se da će bombarder biti dovršen 2025. godine. Sličan je svom pretku B-2. Shema je podzvučno “leteće krilo”.

Glavna svrha zrakoplova je potajno doći do točke udara i uništiti neprijateljsku protuzračnu obranu raketnim oružjem i bombama. Također, B-21 može nositi nuklearno oružje. Očekuje se da će glavno naoružanje B-21 biti hiperzvučne rakete proizvođača Lockheed Martin.





 

Komentari

komentar





You may also like