Mediji: Osobe iz crnogorske vlasti uhićene zbog špijunaže za Rusiju

Nekoliko crnogorskih državljana uhićeno je u četvrtak u Podgorici zbog sumnje da su bili ruski špijuni, a među njima, kako prenose podgorički mediji, ima i zaposlenih u institucijama državne vlasti.

Portal Vijesti, pozivajući se na više izvora, prenosi da je uhićen i jedan dugogodišnji zaposlenik ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, koji je u MVP-u obnašao dužnost glasnogovornika u vrijeme državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Prema pisanju Vijesti, jedna od uhićenih osoba je, po podacima crnogorske Agencije za nacionalnu sigurnost, više od desetljeća radila za ruske obavještajne službe i dio je šire grupe čiji su članovi poznati crnogorskoj tajnoj službi.

Za sada nema službenih informacija osim priopćenja Specijalnog tužiteljstva Crne Gore, koje je objavilo da policija vrši pretres stanova i drugih prostorija više građana, “zbog osnovane sumnje da su počinjena kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža”.

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozdravio je akciju Specijalnog državnog tužiteljstva (SDT) koja se, kako je kazao, “tiče očuvanja nacionalnih interesa Crne Gore”.

Ministar unutarnjih poslova te zemlje Filip Adžić rekao je kako Vlada čini sve da Crnu Goru liši bilo kakvog vanjskog negativnog utjecaja, te da joj je namjera državnu službu očistiti od ljude koji su godinama uključeni u rad za druge službe. “Radimo sve da Crnu Goru lišimo bilo kakvog vanjskog negativnog utjecaja i očistimo službu od ljudi koji duže od 10 godina” djeluju za strane službe unutar sustava, rekao je Adžić.





Komentari

komentar

You may also like