Medvedev: Moskvi je bitno da “lik s demencijom” ne bude opet predsjednik SAD-a

Za Moskvu je jedino važno da američki glasači ne izaberu predsjednika koji boluje od demencije na izborima 2024. godine, rekao je novinarima zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev tijekom posjeta Vijetnamu.

Na pitanje koji bi kandidat bio poželjniji za Moskvu, Medvedev je odgovorio: “Jedino što je važno je da ne bude izabran tip s demencijom. No, to je ipak moguće”, dodao je. Medvedev se, jasno, referira na Joe Bidena (80) koji se zbilja znao “gubiti” tijekom političkih nastupa. Opozicija u SAD-a Bidena često podrugljivo naziva “Sleepy Joe” (uspavani Joe).

Govoreći o izbornim šansama bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, Medvedev ga je opisao kao “finog momka, ali pomalo kukavicu”. “Povijesno gledano, uvijek nam je bilo lakše raditi s republikancima”, dodao je, prenosi TASS.

Medvedev, standardno kontroverzan, je rekao kako je moguće da rat u Ukrajini potraje desetljećima. Uvjeren je da će, ako sadašnja ukrajinska vlada ostane na vlasti, “biti, recimo, tri godine primirja, dvije godine sukoba i onda će se sve ispočetka”. “Treba eliminirati samu bit neonacističke vladavine u Kijevu”, dodao je.

Donald Trump najavio je svoju predsjedničku kandidaturu u studenom 2022.  Aktualni američki predsjednik Joe Biden rekao je da će se kandidirati za reizbor 25. travnja. Guverner Floride Ron DeSantis pridružio se utrci 24. svibnja.

Komentari

komentar





You may also like