Meksički narko kartel preoteo 7 milijuna komada streljiva na putu za SAD

Jučer se u Meksiku odigrao prizor karakterističan za vestern filmove. Naoružan otmičari presreli su i pod prijetnjom ukrali sav teret s dva velika teretna kamiona. Kamioni su prevozili streljivo, a kradljivci su gotovo sigurno pripadnici meksičkih narko kartela, prenosi AP.

Vozači kamiona su pronađeni živi nekoliko sati kasnije.

Procjenjuje se da je ukradeno otprilike 7 milijuna komada streljiva. Prevozilo se za SAD gdje bi bilo u prodaji pod brendom Aguila. Većina, čak 98.5% tereta je streljivo kalibra 0.22 (u inčima). Stručnjak za kartele Juan Ibarrola tvrdi da streljivo ovog kalibra neće biti od uporabne vrijednosti za mafiju jer oni koriste razornije oružje koje zahtjeva veći kalibar metaka (uglavnom AK-47 i AR-15).

Kalibar ukradenog streljiva uglavnom se koristi za puške u streljanama ili malene pištolje. Naime, meksička policija već je ranije zaplijenila malene pištolje koji koriste ovaj kalibar, a prerušeni su da izgledaju kao kemijske olovke. Ipak, teško je zamisliti što će kartelima 7 milijuna komada streljiva, osim ako ne uspiju preprodati nekom “većem igraču” kojemu je potreba tolika količina.

Komentari

komentar





You may also like