Melenchon: Francuskoj predstoji velika revolucija!

Zastupnik francuskog parlamenta i predsjednik tamošnje lijeve stranke „Nepokorena Francuska“ Jean-Luc Melenchon, kritizirao je u utorak, 11. prosinca, sinoćnje obraćenje Francuzima predsjednika države Emmanuela Macrona, kazavši, kako je Macron zakasnio i da Francuskoj predstoji velika revolucija.

„Makron je pogriješio epohu. On je počeo braniti narod, a niti jednu riječ nije rekao o ranjenima“, kazao je Melenchon. Macron je zaboravio siromašne kategorije građana – nezaposlene, povremeno zaposlene, mlade i studente. Nužno je nastaviti borbu, a prosvjedi po čitavoj zemlji nastavit će se u slijedeću subotu, kazao je Melenchon i dodao: „Građanska revolucija bit će velika.“

Predsjednik kluba zastupnika francuske „Socijalističke stranke“ Valerie Rabault, Macronovo obraćanje nazvao je „zakašnjelim odgovorom“ i obmanjujućim pogledom, pitajući se, kako on to namjerava financirati navedene olakšice, možda kroz povećanje poreza?

Predsjednik nevladine organizacije za ljudska porava SOS Racisme Dominique Sopo, za Macronovo spominjanje imigracije u sinoćnjem govoru, kaže, kako „ne sluti na ništa dobro“, misleći pri tom na dio njegovog govora u kojem navodi kako želi da „mi dovedemno naciju do suglasja same sa sobom, o tome, što je to njezin glavni identitet“. SOS Racisme u tome je vidio „nastojanje za bacanje migranata u socijalnu neizvjesnost“.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like