Merkel najavila svoj posljednji nastup kao savezna kancelarka

Njemačka kancelarka Angela Merkel sudjelovala je na otvorenju industrijske izložbe u Hannoveru. Tijekom te manifestacije najavila je kako će joj ovaj događaj biti i posljednji takav nastup na poziciji koju trenutačno zauzima.

Parlamentarni izbori u Njemačkoj trebali bi se održati u jesen ove godine. Birat će se zastupnici 20. saziva Bundestaga, a oni će odrediti i novog kancelara te ključne zemlje – predvodnice EU.

Još 2018. godine Merkel je izjavila kako joj je ovo posljednji mandat kao savezne kancelarke (u čemu je rekorderka po duljini obnašanja te ključne političke dužnosti u zemlji), objasnivši to potrebom otvaranja nove stranice.

Ovdje možemo dodati i da se nedavno saznalo kako se Angela Merkel nije prijavila za cijepljenje protiv koronavirusa Covid-19. Glasnogovornik kabineta ministara SR Njemačke Steffen Seibert napomenuo je da će kancelarka biti cijepljena u skoroj budućnosti.

U međuvremenu, Merkel je najavila kako broj pacijenata s koronavirusom u državi raste. Prema njenim riječima, ovo je najteži val pandemije. Naglasila je kako je cijepljenje i dalje glavno oružje u borbi protiv pandemije.

 





Komentari

komentar

You may also like