Merkel pozvala Rusiju na hitno oslobađanje Alekseja Navaljnog

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je Moskvu da odmah oslobodi ruskog oporbenog političara Alekseja Navaljnog, javlja Deutsche Welle (DW) u četvrtak, 21. siječnja.

“Naravno, zahtijevam žurno puštanje gospodina Navaljnog.  Savezna vlada smatra da bi to bilo pravilno. I to je vrlo hitno ”, odgovorila je Angela Merkel na pitanje novinara DW-a na današnjoj medijskoj  konferenciji u Berlinu.

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas također je početkom tjedna pozvao Moskvu da “odmah pusti poznatog ruskog oporbenog čelnika” Alekseja Navaljnog, uhićenog odmah po povratku u Moskvu iz Njemačke 17. siječnja.

Danas su na temu uhićenja Navaljnog telefonski razgovarali finski predsjednik Sauli Niinistö i ruski čelnik Vladimir Putin, priopćio je ured finskog predsjednika.

“Niinistö i Putin obavili su telefonski razgovor 21. siječnja ujutro. Razgovarali su o uhićenju Alekseja Navaljnog i utjecaju te činjenice na odnose između europskih zemalja i Rusije ”, kaže se u priopćenju. Također su razgovarali i „o odnosima između velikih zemalja i kontroli naoružanja”.
Komentari

komentar

loading...

You may also like