Michelle Obama traži trajnu zabranu Trumpovih računa na društvenim mrežama

Bivša prva dama SAD-a Michelle Obama založila se za trajnu zabranu Trumpovih računa na društvenim mrežama, zbog navodne prijetnje koju to predstavlja za američku demokraciju.

Podsjetimo, za vrijeme upada Trumpovih pristaša u Kongres, Twitter, Facebook i Instagram onemogućili su objavu novih sadržaja na Trumpovom profilu. Twitter je duže vrijeme stavljao oznaku upozorenja na Trumpove objave, u kojima je pisalo da su izbori pokradeni. Videozapis u kojemu je Trump poručio pristašama da napuste Capitol, ali ih je ujedno i pohvalio te ponovio tvrdnju o pokradenim izborima i svojoj pobjedi, uklonjen je s Twittera i Facebooka.

“Međutim, ne možemo ići na ruku ovim ljudima. Moramo imati mir. Zato idite kući, volimo vas, vrlo ste posebni”, kazao je u Trump u spornom videozapisu.

Twitter je ipak, u četvrtak odblokirao Trumpov račun, ali je glasnogovornik kompanije poručio da će račun biti “permanentno suspendiran”, ako će Trump prekršiti pravila Twittera o građanskom integritetu i nasilnim prijetnjama (Civil Integrity or Violent Threats policies).

“Sada je vrijeme za kompanije Silicijske doline da prestanu omogućavati ovo monstruozno ponašanje, da nastave i trajno zabrane ovoga čovjeka na svojim platformama te da uvedu politike za sprječavanje korištenja tehnologije od strane nacionalnih lidera za potpaljivanje pobune”, stoji u priopćenju Michelle Obame.

“I ako imamo bilo kakvu nadu za poboljšanje ove nacije, sada je vrijeme za brze i ozbiljne posljedice neuspjeha vodstva koje je proizvelo jučerašnju sramotu”, dodaje se.









 

Komentari

komentar

You may also like