Mikolajiv tijekom noći pod snažnim ruskim bombardiranjima

Ukrajinske vlasti poručile su u nedjelju da je ruska vojska “masovno” bombardirala južni grad Mikolajiv tijekom noći, prenosi BBC.

Vlasti su priopćile da je jedna osoba ubijena, dok je gradonačelnik rekao da je granatiranje “vjerojatno najjače do sada”. Oštećeni su hotel, sportski kompleks, dvije škole i benzinska postaje, kao i kuće. Mikolajiv se nalazi na glavnoj ruti prema Odesi, najvećoj ukrajinskoj luci. Ruske su snage više puta granatirale Mikolajiv.

U međuvremenu, Rusija je otkazala proslavu Dana mornarice na okupiranom Krimu. Guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev kazao je da je proslava otkazana zbog navodnog ukrajinskog napada dronom na sjedište ruske crnomorske flote u Sevastopolju. U objavi na Telegramu, guverner Sevastopolja je rekao da je “neidentificirani objekt doletio u dvorište sjedišta (crnomorske) flote”, a “prema preliminarnim podacima, to je bio dron”. Za napad je okrivio “ukronaciste”. Naveo je i da je ozlijeđeno šest osoba, dok nitko nije poginuo. No, visoki ukrajinski dužnosnik, Serhij Bratčuk, odbacio je rusko izvješće kao “provokaciju”. “Oslobađanje našeg Krima odvijat će se drugačije i mnogo učinkovitije”, rekao je. Ruske snage ilegalno su anektirale Krim 2014., što je potaknulo zapadne sankcije Moskvi.

Dan mornarice praznik je u Rusiji i obilježava se svake godine širom zemlje. Predsjednik Vladimir Putin nazočio je proslavi u Sankt Peterburgu, svom rodnom gradu.

 

Putin tvrdi da će ruska mornarica iduće godine imati hiperzvučne rakete





Komentari

komentar





You may also like