Ministar pozvao u videu iz svog doma na oprez za Božić zbog covida; bio je tada na Karibima

Ministar financija kanadske države Ontario Rod Phillips snimio je božićnu poruku iz svog doma, apelirajući na oprez zbog covida-19. Međutim, mediji su otkrili u utorak da je Phillips tada ljetovao na Karibima, iako je preporuka njegove vlade bila da se izbjegavaju putovanja, ako to nije nužno.

“Znam da je ovaj Božić malo drugačiji nego prijašnji, družimo se virtualno i online. Ne možemo biti osobno s toliko prijatelja i članova obitelji koliko želimo. Želim se zahvaliti svima vama zbog onoga što činimo kako bi zaštitili ranjive, dok slavimo ove vrlo, vrlo posebne, ali izazovne praznike”, poručio je u božićnoj poruci ministar financija Ontarija.

Navečer je za Badnjak pak objavio da “svi podnosimo žrtve za Božić”.





Phillips je očito poruku snimio ranije, pošto je u vrijeme kada je objavio video bio na otoku Sveti Bartolomej u francuskim Antilima.

Za Phillipsovu je “tajnu” javnost doznala u utorak, a premijer Doug Ford priznao je u srijedu kako je saznao za Phillipsove praznike u Karipskom moru prije dva tjedna, navodi Guardian.

Osim lažne objave iz svog doma Phillips je objavio i za Badnjak fotografiju svog (očito ranijeg) posjeta lokalnim trgovinama.

Naime, Phillips je otputovao sredinom prosinca, a Ford sada kaže da mu je žao što nije tražio od ministra da se vrati te je nazvao njegov put “potpuno neprihvatljivim”

Javnost pak traži od premijera da otpusti licemjernog ministra koji kaže da je pogriješio te se ispričao.

Tvrdi da je osobno platio put i napustio Kanadu 13. prosinca, ali da ne bi otputovao da je znao kako će Ontario kasnije biti u lockdownu.

Komentari

komentar

You may also like