Moskva dala izjavu o plinu i nafti

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov potvrdio je kako naredba predsjednika Vladimira Putina o povećanju opskrbe plinom Europi nakon 8. rujna ostaje na snazi.

Peskov je rekao novinarima u utorak, 2. studenog, kako Rusija ispunjava sve svoje obveze i “čak i iznad tih obveza”, navodi Interfax .

Nadalje, Dmitrij Peskov je izjavio kako bi se o prijedlogu američkog predsjednika Joea Bidena o povećanju proizvodnje nafte u zemljama OPEC+ trebalo raspravljati na konzultacijama sudionika te organizacije.

“Rusija je stranka OPEC+ sporazuma. Mi smo odani svojim obvezama prema tim sporazumima. Istovremeno, to je fleksibilan mehanizam, a uzimajući u obzir infrastrukturne… promjene, svaki put u određeno vrijeme, stanje je podložno reviziji i naknadnim odlukama”, rekao je Peskov.

Zanimljivi su, naravno, Bidenovi pozivi o povećanju proizvodnje nafte i plina u kontekstu aktualne konferencije UN-a o klimi koja se upravo održava u škotskom Glasgowu i gdje se traži, između ostalog i od samog Joe Bidena, globalno smanjenje emisija CO2 i poduzimanje poteza koji vode prema potpunom odustajanju od fosilnih goriva i prijelaz na obnovljive izvore energije.

Komentari

komentar





You may also like