Moskva: Isporuke oružja Ukrajini približavaju NATO izravnom sukobu s Rusijom

Dotok oružja NATO-a u Ukrajinu i vojna potpora Kijevu približavaju savez opasnoj liniji izravnog vojnog sukoba s Rusijom, rekla je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova na konferencije za medije.

“Čini se da se zemlje NATO-a utrkuju jedna s drugom u opskrbi kijevskog režima oružjem i streljivom, davanju obavještajnih podataka, obuci osoblja i izdavanju uputa za vođenje borbenih operacija, čime se sve više približavaju opasnoj crti izravnog oružanog sukoba s Rusijom”, rekla je Zaharova, a prenosi je ruski TASS.

Zaharova je skrenula pozornost na činjenicu da je zapadna vojna potpora Ukrajini, prema posljednjim podacima, već dosegla 42.3 milijarde dolara, od čega je 28.3 milijarde dolara dao SAD. “Zemlje NATO-a nisu samo sudionici zločina koje čini kijevski režim, već su oni upravo ti koje redovito spominju u svojim izjavama i optužbama. Oni su pokrovitelji terorističkih aktivnosti koje se odvijaju pod okriljem režima u Kijevu. Riječ je o izravnom sudjelovanju NATO-a kao saveza predvođenog SAD-om i kao njegovih pojedinačnih članica”, rekla je Zaharova.

Komentari

komentar

You may also like