Moskva: Izraelski zrakoplovi iz Libanona izvode raketne napade na Siriju

Šest taktičkih borbenih zrakoplova F-16 izraelskih zračnih snaga izvelo je navođeni raketni napad iz libanonskog zračnog prostora na ciljeve u sirijskoj regiji Homs, rekao je novinarima Vadim Kulit, zamjenik načelnika ruskog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji, prenosi TASS.

Sirijski vojnik je ranjen u izraelskom napadu, dodao je. “24. studenog, između 02:28 i 02:38 sati, šest taktičkih borbenih zrakoplova F-16 izraelskih zračnih snaga pokrenulo je napad s dvanaest navođenih projektila iz libanonskog zračnog prostora na ciljeve u sirijskoj provinciji Homs”, rekao je Kulit. Prema njegovim riječima, dežurne snage protuzračne obrane Oružanih snaga Sirije uništile su deset projektila pomoću sustava Buk-M2E i Pancir-S ruske proizvodnje.

“Kao rezultat izraelskog zračnog napada pričinjena je manja materijalna šteta, a jedan sirijski vojnik je ranjen”, dodao je. U provinciji Idlib, dva sirijska vojnika ranjena su u snajperskoj vatri koju su teroristi iz Fatiraha otvorili na položaje vladinih snaga izvan Mallajaha, kao i u topničkoj vatri iz Majdalaiye, rekao je Kulit. “Ruski centar za pomirenje suprotstavljenih strana poziva zapovjednike ilegalnih oružanih skupina da zaustave oružane provokacije i da krenu putem mirnog naseljavanja u područjima pod njihovom kontrolom”, rekao je.

Komentari

komentar

You may also like