Moskva nakon sastanka Biden-Putin: U nuklearnom ratu nema pobjednika

Jučer su iz ruskog Kremlja još jednom komentirali sastanka Biden-Putin.

Na sastanku su dogovorili suradnju oko ograničavanja naoružanja, suradnju oko cyber kriminala te vraćanje ambasadora na stare pozicije nakon diplomatskog sukoba prošle godine. Putinov glasnogovornik tvrdi da su dogovorili temelje oko razmjene zatvorenika, ali da je potrebno još dosta tehničkih dogovora.

Iz Moskve, ali i Washingtona tvrde da su zadovoljni sastankom.

Dmitrij Peskov  je za radio Ekhno Moskvy kazao: “Bilo je produktivno jer su čelnici mogli direktno objasniti njihove pozicije i manje ili više shvatiti gdje mogu surađivati, a gdje ne zbog fundamentalnih razlika u pogledima. I to se dogodilo, ali i to je plus.”

Peskov se posebno zadovoljan zajedničkom izjavom o odbacivanju opcije nuklearnog rata. Novi krug dogovora o ograničavanju naoružanja će započeti narednih tjedana. Peskov tvrdi da je takav dogovor bitan ne samo za narod Rusije i SAD-a, već da imaju takvu odgovornost pred cijelim svijetom.

“Potvrda da u nuklearnom ratu nitko ne može biti pobjednik i da takav rat ne smije biti započet je značajno postignuće.”- kazao je zamjenik ministra VP Sergej Rjabkov za novine Kommersant. “Iskreno govoreći, rasla nam je zabrinutost oko toga da Washington nije spreman podržati ovakvu odluku”-kazao je.





Komentari

komentar

You may also like