maria

Moskva: Nećemo pregovarati s Washingtonom o nuklearnom START sporazumu dok naoružavaju Ukrajinu

Rusija neće razgovarati o novom START sporazumu sa Sjedinjenim Državama sve dok Washington nastavi naoružavati Ukrajinu, izjavila je jutros glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova za radio Sputnik.

“Sjedinjene Države planiraju poslati još više oružja u regiju sukoba u koji je uključena Rusija. Dakle, nastavit će opskrbljivati ​​svim tim oružjem i poticati kijevski režim na još krvoprolića, dok izdvajaju sredstva za ekstremističke aktivnosti koje se provode pod autoritetom pojedinaca u ulici Bankovaja (gdje se nalazi ukrajinski predsjednički ured). Oni su daleko od racionalnih ljudi i pitanje je kako da sjedimo s njima i razgovaramo o zajedničkim sigurnosnim pitanjima?” pita Zaharova.

Ipak, onda tvrdi da Moskva visoko cijeni novi ugovor START za koji je rekla da zadovoljava zajedničke interese Rusije i SAD-a, ali moraju postojati odgovarajući uvjeti da se o njemu razgovara, inzistirala je. U ponedjeljak je rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo svoju odluku o odgodi sastanka Bilateralne savjetodavne komisije u skladu s rusko-američkim novom START sporazumom. Razgovor je trebao biti održan u Kairu od 29. studenog do 6. prosinca. Novi START sporazum trebao bi sporazumno dovesti do ograničenja nuklearnog arsenala SAD i Rusije.

Komentari

komentar

You may also like