Moskva o uvođenju izvanrednog stanja u Ukrajini

Nakon nedjeljnih incidenata u akvatoriju Azovskog mora i Kerčinskog prolaza (Kerčinskih vrata) ukrajinski je parlament jučer odobrio ukaz predsjednika zemlje Petra Poroshenka o uvođenju izvanrednog stanja u deset ukrajinskih regija, između ostalih i u Donbassu i unutarnjim vodama Azovskog mora, na rok od 30 dana. Pri tom je Poroshenko izjavio kako taj potez neće utjecati na provedbu predsjedničkih izbora (predizborna utrka počinje krajem prosinca).

Danas je odluku ukrajinskih vlasti o uvođenju izvanrednog stanja u pojedinim regijama prokomentirao glasnogovornik ruskog poredsjednika Dmitry Peskov, naglasivši, kako će svoju ocjenu nedjeljnih događaja i ukrajinskog narušavanja ruskih državnih granica predsjednik Vladimir Putin iznijeti naknadno, kada to bude smatrao nužnim, a možda na summitu G20 u Argentini.

Peskov je kazao kako je odluka o izvanrednom stanju unutarnja stvar Kijeva, ali i da ona, u kontekstu nadolazećih izbora u toj zemlji, ima i svoj zakamuflirani karakter. Takav potez ukrajinskih vlasti potencijalno može dovesti i do eskalacije sukoba u Donbassu, izjavio je glasnogovornik ruskog predsjednika.

PRATIMO UŽIVO: Tri ukrajinska vojna broda zadržana u ruskim teritorijalnim vodama, ima ranjenih

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like