Moskva objavila detalje sutrašnjeg razgovora Biden-Putin

U utorak, 7. prosinca, u kasnijim poslijepodnevnim satima, trebao bi se održati razgovor između američkog i ruskog predsjednika Joe Bidena i Vladimira Putina u formatu videokonferencije. Taj su razgovor jučer službeno potvrdile obje strane.

Prema maloprije objavljenoj vijesti medija RIA Novosti dvojica državnika razgovarat će o američko-ruskim odnosima, koji su u žalosnom stanju – kako je to kazao glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

Neće biti izravnog prijenosa, ali će prva snimka online događaja biti prikazana novinarima.

“Naravno, bit će potrebno razgovarati o tome kako se provode dogovori postignuti u Ženevi, …, vidjeti što se u potpunosti provodi, a što zahtijeva dodatne napore”, kazao je Peskov, dodavši kako će ostale teme uključivati napetosti oko Ukrajine, širenje NATO saveza prema ruskim granicama i inicijativu ruskog čelnika o sigurnosnim jamstvima.

Razgovor će biti “prilično detaljan”, a zajednička priopćenja o njegovim rezultatima nisu planirana, precizirao je Peskov.

Podsjećamo: prvi summit na vrhu dvojice državnika održan je 16. lipnja ove godine u Ženevi. U međuvremenu su odnosi dviju najvećih vojnih velesila postali još lošiji i nepredvidljiviji, a kulminacija se, kao i uoči spomenutog sastanka u Ženevi, i sada događa upravo po pitanju Ukrajine, odnosno, kako se na Zapadu tvrdi a što Moskva kategorički odbija – moguće ruske vojne intervencije na tu zemlju.
Komentari

komentar

You may also like