Moskva odbija sudjelovanje SAD-a u pregovorima o Donbassu

Crta povučena u Sjedinjenim Državama prema Ukrajini onemogućava SAD-u sudjelovanje u “normandijskom formatu” o nagodbi vezano uz Donbass, rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

Prije toga, zamjenik premijera i ministar za privremeno okupirane teritorije Ukrajine Oleksij Reznikov izjavio je kako je Kijev zainteresiran za stvaranje dodatnih saveza kako bi se okončao sukob u Donbassu. Konkretno, pozvao je SAD i Poljsku da se pridruže pregovorima. Šef kijevskog izaslanstva u kontakt grupi za Donbass, bivši ukrajinski predsjednik Leonid Kravčuk, također je kazao kako bi američka nazočnost ojačala pregovore u “normandijskom formatu”. Dodao je kako Kijev održava zakulisne konzultacije o američkom sudjelovanju u pregovaračkom procesu.

“S pristupima koje Washington pokazuje i primjenjuje, on nema nikakve veze s ‘ normandijskim formatom'”, kazao je Sergej Rjabkov komentirajući mogućnost uključivanja Sjedinjenih Država u pregovore (info: Eadayli).

Rjabkov je za RIA Novosti dan ranije izjavio da su Moskva i Washington prošli tjedan obavili telefonski razgovor o situaciji u Ukrajini, dok Rusija još nije odlučna voditi dodatne kontakte s Washingtonom na ovu temu, posebno ne “u tonu” koji Amerikanci nameću.

 

 





Komentari

komentar

You may also like