Moskva opovrgnula priopćenja o rumunjskom zadržavanju ruske vojne tehnike

Rusko Ministarstvo obrane večeras je objavilo kako priopćenja rumunjskih institucija o zadržavanju brodova s ruskim oklopnim vozilima ne odgovaraju istini.

Podsjećamo, u rumunjskom MVP danas su priopćili kako Bukurešt nije izdao dozvolu za tranzit ruskog naoružanja u Srbiju zbog sankcija EU protiv Moskve zbog stanja u Ukrajini. Prema navodima rumunjske agencije Mediafax Rusija je Srbiji morala dostaviti 30 tenkova T-72 i 30 oklopnih transportera. Pojedini mediji u Rumunjskoj naveli su kako je svo to oružje konfiscirano od strane rumunjskih nadležnih tijela.

„Rusko Ministarstvo obrane nije poslalo nikakve brodove za prijevoz vojne tehnike po Dunavu u Srbiju. Sve izjave o tim isporukama i navodnom „zadržavanju“ ruskog prijevoza s oklopnim vozilima od rumunjske strane – apsolutna su laž“, navodi se, između ostaloga, u večerašnjem službenom priopćenju iz Moskve.

Ukoliko je ovo rusko priopćenje istinito tj. ako je vijest danas prispjela iz Rumunjske lažna, a navodimo kako se navodno radilo o izjavi iz rumunjskog MVP, to bi značilo eskalaciju propagandnog rata tj. otovrenog plasiranja neistina i dezinformacija ne samo na relaciji Bukurešt-Moskva nego i Zapad-Rusija u cijelosti. Jer jasno je kako netko u ovoj priči očito ne govori istinu.

Incident: Rumunjska blokirala i konfiscirala transport ruskog oružja na Dunavu, namjenjen Srbiji
 

 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like