Moskva poručuje Litvi da reakcija na blokadu Kalinjingrada “neće biti samo diplomatska”

Odgovor Moskve na blokadu ruske eksklave Kalinjingrada od strane Litve, neće biti isključivo diplomatske, već praktične prirode, rekla je danas  glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova, prenosi ju Interfax.

“Jedno od glavnih pitanja bilo je hoće li odgovor biti isključivo diplomatski. Odgovor je: ne”, rekla je Maria Zaharova na tjednom obraćanju novinarima. “Odgovor neće biti diplomatski nego praktičan”, tvrdi Zaharova, ali nije htjela dalje elaborirati vrstu praktičnih mjera koje Rusija planirala poduzeti protiv Litve. Jučer je Patrušev rekao da na reakciji rade različiti sektori Rusije, a da će reakciju osjetiti litvanski narod.

Naime, Kalinjingrad je ruski teritorij kojeg je od nacista preuzela Crvena armija. Nalazi se na Baltičkom moru između Poljske i Litve. Litva je krajem prošlog tjedna blokirala prolazak nekih od proizvoda do Kalinjingrada uz objašnjenje da provode sankcije od strane EU. Bruxelles je također stao iz poteza Litve. Moskva je bijesna i svakodnevno prijeti.

Komentari

komentar

You may also like