Moskva reagirala na optužbe Navalnog da Putin stoji iza njegovog trovanja

Očekivano, nije trebalo dugo čekati da službena Moskva odgovori na optužbe Alekseia Navalnog iz njegovog intervjua za njemački der Spiegel, prema kojima, iza njegovog trovanja stoji ruski državni vrh i osobno Vladimir Putin. Podsjećamo, o tom, danas objavljenom intervju, već smo ranije izvijestili (vidi poveznicu ispod teksta).

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitry Peskov tim je povodom izjavio kako su spomenute optužbe besmislene i nedopustive. Kazao je kako je niz tih optužbi uvredljiv i ponovio da Moskva želi sudjelovati u istrazi uzroka tih događaja ali da su joj za to potrebne informacije od onih, koji su u svojim analizama našli otrovne supstance.

Što se dijela intervjua, u kojemu Navalny navodi kako se namjerava vratiti u Rusiju tiče, Peskov kaže kako u tome ne vidi znakove herojstva.

„Bilo koji državljanin Rusije može se u bilo koje vrijeme vratiti u Rusiju, … i liječenje se može nastaviti u našoj zemlji, što i čine svi ljudi. U našoj zemlji spašavaju živote, i život toga pacijenta također je bio spašen upravo u Rusiji“, izjavio je Dmitry Peskov.

 

Navalny, uvjeren da ga je otrovala ruska vlast, spreman za povratak u Rusiju i daljnju političku borbu





 

Komentari

komentar





You may also like