Moskva: “Specijalna operacija” nema za cilj uništiti ukrajinsku državnost ili svrgnuti predsjednika

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini nema za cilj uništavanje državnosti te zemlje ili svrgavanje njezina predsjednika, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova na konferenciji za novinare, a prenosi državni TASS.

“Dopustite mi da još jednom naglasim ono što i zapadni masovni mediji i zapadni establišment odbijaju vidjeti: ova operacija nije usmjerena na civilno stanovništvo. Ona nema cilj zauzimanja teritorija zemlje, uništavanja njezine državnosti ili svrgavanja sadašnjeg predsjednika. To ponavljamo uvijek iznova. Zapadni mediji stvaraju apsolutno iskrivljenu sliku o trenutnim događajima. Oni dezinformiraju vlastito stanovništvo. Oni su propagandno oruđe u rukama svojih političara”, rekla je Zaharova.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je 24. veljače da je kao odgovor na molbu za pomoć čelnika dviju “republika” Donbasa pokrenuo specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Naglasio je da Moskva nema planove za okupaciju ukrajinskih teritorija, a njezin jedini cilj je demilitarizacija i denacifikacija zemlje. Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da ruske snage ne napadaju ukrajinske gradove. Pametno oružje koristi se za uklanjanje vojne infrastrukture. Ukrajinska strana, ali i snimke s terena govore drugačije.

Komentari

komentar

You may also like