Moskva: u Gruziji još postoje razumne snage koje žele obnovu odnosa

Ruske vlasti dijele zabrinutost zbog trenutačnog stanja bilateralnih odnosa s Gruzijom i pozivaju na njihovo poboljšanje, priopćila je medijska služba Kremlja, komentirajući otvoreno pismo gruzijske oporbene stranke Savez domoljuba Gruzije ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tražeći pomoć u normalizaciji odnosa između Moskve i Tbilisija, prenose ruski mediji.

„Rusija se uvijek zalagala za konstruktivne odnose s Gruzijom. Kao što znate, mi nismo bili inicijatori njihove obustave”, prenio je TASS izjavu Kremlja, koji je pri tom naglasio kako je spomenuti apel gruzijskih domoljuba jasna potvrda činjenice da “usprkos svim pokušajima rusofoba i radikala, u Gruziji ostaju razumne snage koje zagovaraju obnovu dobrosusjedskih veza“.

Podsjećamo: nedavno je čelnica gruzijske oporbene stranke Savez domoljuba Gruzije Irma Inashvili najavila svoj mogući posjet Moskvi radi sastanaka s ruskim političarima „zbog zaštite Gruzije“.

„Uputili smo otvoreno pismo predsjedniku Ruske Federacije; da – spremni smo za dijalog na svim razinama, a ovo pismo potpisuju vrlo utjecajni ljudi koji su uvijek dominirali politikom i izgovarali svoju riječ posljednjih 30 godina. U njemu,…  generali i svi potpisnici dobro razumiju vrijednost mira, svi su vidjeli rat”, naglasila je Irma Inashvili.

Sadržaj otvorenog pisma, tko ga je potpisao i općenito o ovoj temi više smo izvijestili u našem zanimljivom tekstu od 4. kolovoza, kojeg možete pročitati ovdje.

Kuda brodi Gruzija? SAD joj odobrile novo oružje, oporba odlazi u Moskvu tražiti zaštitu





 

 





Komentari

komentar

You may also like