Moskva upozorila Zapad: Uvođenje sankcija Rusiji dovest će do prekida odnosa

Uvođenje financijskih i gospodarskih sankcija Rusiji u Moskvi će se smatrati prekidom odnosa, izjavio je danas ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, čije riječi prenosi Eadaily.

“Što se tiče prijetnje sankcijama, Amerikancima je rečeno, uključujući i u kontaktima predsjednika (Bidena i Putina, op.GN.), da bi taj paket…, popraćen potpunim gašenjem tih financijskih i gospodarskih sustava koje kontrolira Zapad, bio jednak prekidu odnosa”, kazao je Lavrov.

Prethodno je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki, na pitanje razmatraju li se sankcijske mjere protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina, kazala da Sjedinjene Države ne odustaju niti od jedne opcije kada se razmatraju moguće sankcije Rusiji u slučaju eskalacije oko Ukrajine. Međutim jučer je iz Bijele kuće stiglo priopćenje kako do sankcija ruskom predsjedniku teško da može doći zbog tehničkih razloga. Tako se, primjerice, kao razlog tehničkih problema navodi, da bi u tom slučaju Putinu bio otežan dolazak na pregovore s američkom stranom.

 

Komentari

komentar
You may also like