Moskva uvodi obvezno cijepljenje za radnike u mnogim sektorima

Moskva postaje prvi grad na svijetu gdje cjepljenje postaje obvezano ne samo za zdravstvene radnike, nego i za radnike u mnogim privrednim granama, piše Russia Today.

Cijepit će se morati i radnici koji rade s hranom, dostavom, transportom, industrijom pića, radnici banaka, salona za uljepšavanje, muzeja, kazališta, teretana, toplica i masažnih salona.

Za sada se cjepilo oko 10% stanovnika Moskve s obje doze.

Elena Andreeva, voditeljica javnog zdravstva Moskve, tvrdi da stanje nije dobro: “Raste broj ljudi koji aktivno posjećuju javna mjesta dok su bolesni”.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da je stanje “dramatično”. Kazao je kako “u konačnici svatko sam odlučuje hoće li se cijepiti. To je osobno pitanje, ali samo dok sjedite doma ili ste izvan civilizacije. Ukoliko radite u instituciji koja radi s velikim brojem ljudi, tada pandemija definitivno nije vaše osobno pitanje.”

Iako je cjepivo dostupno u Rusiji već duže vremena, istraživanja govore o tome da su Rusi skeptični. Vladimir Putin je prošli tjedan opet ohrabrivao sugrađane, govorivši da “niti jedna ozbiljan slučaj komplikacije nije zabilježen od cjepiva. Tu nema ničega čega bi se trebali bojati.”
Tri mjeseca broj novozaraženih je bio oko 8000 dnevno. Zadnjih dana je porastao na oko 14 000, a dobar dio njih je u Moskvi.

Komentari

komentar

You may also like