Moskva: Zapad je smislio “rusku prijetnju” kako bi spasio obraz nakon debakla u Afganistanu

Washington i London zakuhali su ideju o prijetnji da će Rusija “napasti Ukrajinu” kako bi uspostavili “herojsku borbu” i izazvali provokaciju, a zatim proglasili pobjedu, što je način da odvrate pažnju javnosti od vlastite unutarnje krize i vrate sliku nepobjedivosti sliku nakon afganistanskog neuspjeha, napisala je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova na svom Telegram kanalu danas.

Diplomatkinja je kritizirala i tekstove na osobnom blogu glavnog diplomate EU, Josepa Borrella. Na blogu se opetovano objavljuju tekstovi o potrebi da se zaštiti sudbina Europe. Zaharova se pita je li blog “živi vlastitim životom” i da europski  diplomat “možda nije ni svjestan kakvi se bizarni tekstovi objavljuju u njegovo ime.”

“Poznate psihotične fobije zapadnih medija o “ruskoj agresiji na Ukrajinu” razvijaju se simultano. Međutim, vrijeme prolazi i Rusija ne napada Ukrajinu. Namjera SAD-a koji su naručili ovu ‘pjesmu’ i Britanca koji su uskočili na taj vagon je jasna: sami su zakuhali ideju ruske prijetnje” istaknula je glasnogovornica.”

“Oni imaju priliku da skrenu pozornost s vlastite političke krize i priliku da ulože milijarde u naoružavanje nezrelih demokracija i to je način oživljavanja slike ‘nepobjedivosti’ nakon afganistanskog debakla”, dodala je. Glasnogovornica je također naglasila kako Kijev i financijski gubi od “igara domoljuba”. Zaharova je navela primjedbe samog ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog koji je izjavio da je zemlja već izgubila 12,5 milijardi dolara. “Tvrdimo da im ne trebaju neprijatelji uz takve prijatelje. Cijelo vrijeme tvrdimo da Zapad uopće nije zainteresiran za stvarne ukrajinske interese”, zaključila je glasnogovornica.

Komentari

komentar





You may also like