Most u Pittsburghu srušio se par sati prije posjeta Bidena gdje je trebao najaviti novu infrastrukturu

Most se u Pittsburghu srušio samo nekoliko sati prije planiranog posjeta američkog predsjednika Joea Bidena kako bi najavio novi zakon o infrastrukturi. Spasioci su se spuštali 45 metara i formirali ljudski lanac kako bi pomogli u spašavanju ljudi iz autobusa koji visi nad provalijom, prenosi Sky News.

Incident se dogodio samo nekoliko sati prije posjeta Joea Bidena kako bi razgovarao o svom planu proračuna za infrastrukturu vrijednom bilijun dolara. Da stvar bude pomalo šaljiva u nesreći, dio plana koji je Biden htio predstaviti su nove i bolje prometnice.

Bilo je izvješća o lakšim ozljedama, ali bez smrtnih slučajeva. Vlasti koriste bespilotne letjelice kako bi provjerile je li netko zarobljen ispod urušenih dijelova. Policija je priopćila da se most na aveniji Forbes preko rijeke Fern Hollow u Frick Parku srušio u petak nešto prije 7 ujutro po lokalnom vremenu. Most se doslovno prepolovio.

Gradski dužnosnici rekli su da je kolaps uzrokovao curenje plina, ali je opskrba pliniom sada prekinuta. Zapovjednik vatrogasaca u Pittsburghu Darryl Jones rekao je da su u urušavanju stradala tri ili četiri vozila i da je bilo 10 lakših ozljeda, a tri osobe su prebačene u bolnicu. Nijedna od ozljeda nije opasna po život, dodao je. Bijela kuća je priopćila da će američki predsjednik ipak posjetiti grad. “Naš tim je u kontaktu s državnim i lokalnim dužnosnicima na terenu dok nastavljaju prikupljati informacije o uzroku urušavanja”, stoji u priopćenju. Predsjednica se zahvalila onima koji su prvi reagirali kako bi pohitali u pomoć vozačima koji su u tom trenutku bili na mostu.

Komentari

komentar





You may also like