„Mrtav sam al’ sam živ“ – evo što se dogodilo sa sjevernokorejskim vođom

Prošli tjedan u svjetskim se medijima, kao jedna od dominantnih, provlačila tema oko ozbiljnog pogoršanja zdravlja, pa čak i o smrti sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una. Međutim, kako se čini, spekulacije po tom pitanju mogle bi konačno završiti s obzirom da je „mladog vođu“ sinoć „ozdravila“ ili „uskrsnula“ upravo Južna Koreja.

Naime, glavni savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika Južne Koreje Moon Chung-in, izjavio je u nedjelju na veče, 27. travnja, u intervjuu CNN-u, kako je Kim Jong-un „živ, zdrav i osjeća se dobro“ i da je „stav južnokorejske vlade po tom pitanju čvrst“, i time opovrgnuo spomenuta medijska nagađanja (info: the Guardian).

Prema podacima službenog Seula Kim Jong-un se od 13. travnja nalazi u turističkoj destinaciji Wonsan, na istočnoj obali Sjeverne Koreje.

Podsjećamo: spekulacije oko zdravlja i smrti sjevernokorejskog vođe pojavile su se nakon što on 15. travnja nije nazočio službenom obilježavanju  rođendana njegovog djeda i utemeljitelja Sjeverne Koreje Kim Il Sunga . U četvrtak je američki predsjednik Donald Trump odbacio sva medijska priopćenja o ozbiljnoj bolesti sjevernokorejskog čelnika.

 

Komentari

komentar





You may also like