Musk opet želi kupiti Twitter i tome je bliži nego ikad

Nakon ne tako davne, i za mnoge šokantne objave najbogatijeg čovjeka svijeta Elona Muska o namjeri kupnje popularne društvene platforme Twitter, pa naknadnog odustajanja zbog navodnog Twitter krivo prikazivanja broja botova i spam računa na svojoj platformi, čini se kako dolazi do novog velikog obrata.

Kako sinoć navodi američki CNN, čini se da je Musk bliže dovršetku svoje 44 milijarde dolara vrijedne akvizicije Twittera nego u bilo kojem trenutku otkako je prvi put rekao da je posao “na čekanju” prije cca pet mjeseci.

Međutim, to još nije gotova stvar, navodi američki medij.

Musk je ranije ovog tjedna poslao pismo Twitteru (TWTR) u kojem predlaže nastavak akvizicije po izvornoj cijeni od 54,20 dolara po dionici i sugerira da se odustane od parnice oko njegovih početnih pokušaja da izađe iz tog posla. Twitter (TWTR) je odgovorio rekavši da je primio pismo i da planira zaključiti posao prema prvotno dogovorenim uvjetima.

Twitter i Musk u srijedu još nisu postigli dogovor o okončanju parnice, što bi spriječilo suđenje koje bi se trebalo održati za manje od dva tjedna, rekla je osoba upoznata s pregovorima za CNN. Izvor je dodao kako nije jasno hoće li dvije strane postići dogovor u srijedu.

Sudac koji nadzire slučaj u srijedu je također podnio pismo u kojem stoji da nijedna strana nije poduzela korake za obustavu postupka i da zato nastavlja „s pripremom suđenja koje počinje 17. listopada.”

Kako dalje navodi američka televizija, Twitter, dok razmatra Muskov oživljeni prijedlog akvizicije, mora razmišljati i o tome „kako izbjeći da zapne u situaciji u kojoj milijarder izvodi još više lukavstava i odugovlači proces još dulje“.

Ako Twitter ipak odluči igrati s Muskom, proces bi se mogao odvijati prilično brzo – od nekoliko dana do tjedana – jer ugovor već ima potpis regulatora, kao i dioničara i članova uprave Twittera.

Komentari

komentar

You may also like