Muškarac naoružan AR-15 uhićen jer je krenuo očistiti Bijelu kuću od “zlih demona”

Naoružani muškarac iz Kalifornije uhićen je nakon što je policajcima rekao da će ubiti američkog predsjednika Joea Bidena i druge istaknute osobe, među njima i pandemijskog savjetnika Bijele kuće Anthonyja Faucija, prenosi NBC News.

Kuachua Brillion Xiong uhićen je u okrugu Cass, u saveznoj državi Iowi, nakon što je šerif pronašao pušku AR-15, streljivo i pancirne prsluke u njegovom vozilu kada je zaustavljen na međudržavnoj autocesti gdje je zaustavljen zbog opasne vožnje. Prema agentu tajne službe Justinu Larsonu, Xiong je već nekoliko dana putovao iz Kalifornije “s namjerom da se odveze ravno u Bijelu kuću” kako bi “ubio osobe na vlasti”. Na njegovom telefonu otkrivena je zadana ruta do Bijele kuće. Ovaj 25-godišnjak se požalio vlastima na navodno “zlostavljanje djece” pod Bidenom i tvrdio da ga je Bog pozvao da se “bori protiv zlih demona u Bijeloj kući”.

Također je otkrio da je namjeravao ući u Bijelu kuću pomoću kuke. Njegov “popis za ubijanje”, koji je sastavio koristeći TikTok, navodno je uključivao Bidena, bivše predsjednike Baracka Obamu i Billa Clintona, izvršnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga i glavnog medicinskog savjetnika Bijele kuće dr. Anthonyja Faucija. Muškarac iz Kalifornije, koji je nedavno bio otpušten s posla radnika u trgovini, rekao je da će “odmah nastaviti putovati u Bijelu kuću” ako bude pušten iz pritvora i da će “učiniti sve što je potrebno” da završi svoju misiju. Xiong se trenutno nalazi u zatvoru okruga Pottawattamie.

Komentari

komentar

You may also like