Na granici Afganistana i Pakistana u borbi poginuo poznati Reutersov fotoreporter

Jučer smo pisali o žestokim borbama za granični prijelaz Spin Boldak-Chaman. Danas je u njima poginuo poznati fotoreporter Danish Siddiqui (40) iz Indije koji radi za Reuters dok je dokumentirao teške borbu za gradsku tržnicu u pograničnom gradu Spin Boldak u afganistanskoj pokrajini Kandahar. Siddiqui je od početka ovog tjedna u borbama pratio afganistanske komandose. Afganistanski zapovjednik, koji ne želi biti imenovan do službene objave ministarstva, tvrdi da su ubijeni novinar i njihov časnik od talibanske paljbe.

“Hitno tražimo još informacija i surađujemo s autoritetima u regiji. Danish je bio izvrstan novinar, posvećen muž i otac te voljeni kolega. Naše misli su s njegovom obitelji u ovom užasnom razdoblju.”- kazao je predsjednik Reutersa, Michael Friedenberg.

Novinar je nekoliko dana ranije već bio ranjen šrapnelom u ruku, a ovo mu je bio prvi rad na terenu nakon oporavka.

Danish Siddiqui je u timu koji je dobio Pulitzerovu nagradu za fotografiju 2018. za dokumentiranje izbjegličke krize Rohindža etničke skupine u Bangladešu i Mijanmaru. Za Reuters radi od 2010., a pratio je rat u Iraku i Afganistanu, protjerivanje Rohindži, protest u Hong Kongu i potres u Nepalu.

Komentari

komentar





You may also like