Na Iran palo 70 raketa iz Nagorno Karabaha

Prošlih smo dana pisali kako je Iran oštro reagirao političkim upozorenjima Azerbajdžanu zbog doleta granata s bojišnica u Nagorno Karabahu na iranski pogranični teritorij, kao i o isprici službenog Bakua Teheranu zbog tih nenamjernih incidenata. Iranski general Qassem Rezai tada je izvijestio i o sastanku, održanom na iransko-azerbajdžanskoj granici, između iranskih i azerbajdžanskih vojnih predstavnika, s ciljem utvrđivanja pravila ponašanja. Obje su strane obećale „korekciju kuta napada kako bi se izbjegle štete iranskim farmerima i stanovnicima pograničnih zona“, izjavio je iranski general.

Vezano uz te incidente ili ne, Iran je ovoga tjedna pokrenuo velike vojne vježbe svoje protuzračne obrane na sjeveru zemlje, pod nazivom „Zaštitnici neba“, na kojima, uz iransku vojsku sudjeluje i Korpus straže islamske revolucije.

Međutim neovisno o svemu, danas je stigla vijest kako je oko 70 raketa i granata palo na iranski pogranični teritorij pokraj grada Hodaferina iz zone karabahskog sukoba. To je izjavio zamjenik guvernera iranske regije Istočni Azerbajdžan Aliyar Rastgu (info: iranska agencija Mehr). „Rakete su pale na nekoliko sela ali, na sreću, nisu pričinile veću štetu“, izjavio je spomenuti službenik, pri tom podsjetivši, kako su obje strane u sukobu u Nagorno Karabahu prethodno u više navrata bile upozoravane od strane iranske vojske o nedopustivosti takvih incidenata.

Zbog napada iz Nagorno Karabaha Iran obznanio „crvenu liniju“

 





Komentari

komentar

You may also like