Na Siciliji uhićeni mafijaši zbog planiranog kriminalnog iskorištavanja koronakrize

S talijanskom financijskom policijom nema šale. Barem ako je suditi prema njezinoj jučeršnjoj akciji, provedenoj protiv mafijaških klanova, optuženih za „spremnost za iskorištavanje krize s koronavisuom“, i u kojoj je uhićena 91 osoba na Siciliji – jednoj od kolijevki talijanske mafije. O toj akciji talijanskih snaga sigurnosti izvijestila je tamošnja financijska policija i tužitelj Salvatore De Luca (info: CNN).

De Luca je izjavio kako su svi uhićeni bili spremni iskoristiti svoje tvrtke za financiranje potrebitih zbog ekonomskih posljedica globalne pandemije COVIDa-19. Akcija „Ruke u tijestu“ dovela je i do zapljene nekretnina u vrijednosti od 16 milijuna dolara. Racije, u okviru ove akcije, provode se u čitavoj zemlji. Prema policijskim podacima, oko 500 policajaca bavi se pronalaskom opojnih droga, oružja i gotovinskog novca.

Akcija policijskih snaga je potvrdila, kako su se uz uobičajene mafijaške aktivnosti vezane uz ucjene, droge i druge oblike klasičnog i organiziranog kriminaliteta, pojavili i neki suvremeniji oblici djelovanja, poput