Najveći svjetski brod-cjevopolagač krenuo prema Baltičkom moru radi gradnje „Sjevernog toka 2“

Nakon prošlotjednog završetka izgradnje podmorskog dijela magistralnog plinovoda „Turski tok“, najveći svjetski brod-polagač plinovodnih cijevi „Pioneering Spirit“ jučer je isplovio iz Crnog mora i prošao kroz morski tjesnac Bosfor, da bi danas prošao kroz Mramorno more i tjesnac Dardanele te uplovio u vode Egejskog mora. Brod plovi prema Baltičkom moru, gdje će uploviti za cca tri tjedna i sredinom prosinca se priključiti već započetim radovima na plinovodu „Sjeverni tok 2“, koje izvode dva manja broda-polagača u vlasništvu tvrtke Allseas u blizini obala Njemačke i Finske. Prema izjavi glavnog operatera projekta, tvrtke Nord Stream 2AG, u podmorskim radovima sudjeluje ukupno 20 brodova, a do 21. studenog položeno je 250 kilometara cijevi od ukupno 1200 kilometara koliko će plinovod „Sjeverni tok 2“ biti dug.

Podsjećamo da je „Pioneering Spirit“ u projektu „Turski tok“, u svega godinu i pol dana, na dno Crnog mora položio više od 1800 kilometara dviju paralelnih cijevi tog plinovoda, kojim će ruski plin stizati na tržište zapadne Turske (jednom cijevi), a planira se i njegova isporuka za tržište Južne i Jugo-istočne Europe kroz drugu cijev (Rusija će se za taj, drugi dio posla, odlučiti tek nakon dobivanja čvrstih jamstava od strane Bruxellesa da će projekt biti i realiziran, poučena negativnim iskustvom s Bugarskom, koja je već ugovoreni i započeti projekt plinovoda „Južni tok“ politički zaustavila nakon pritiska sa strane Washingtona i manjim dijelom Bruxellesa zbog krize u Ukrajini 2014.g., što je Rusiju jako puno koštalo).

„Pioneering Spirit“ najveći je brod te vrste i namjene u svijetu, dug 477 metara, a na njemu može biti smještena 571 osoba. Može polagati cijevi na dubinu do 4 kilometra (u Crnom moru polagao je na dubinama između 600 do nešto više od 2000 metara). Brod odjednom može prevoziti 27 tisuća tona cijevi. Njegova cijena najma na dnevnoj bazi iznosi 250-300 tisuća eura.

Najveći svjetski brod za polaganje podmorskih cijevi ušao u Crno more radi izgradnje plinovoda „Turski tok“

 





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like