Nakon Bidenovih uvredljivih riječi o Putinu, ruski veleposlanik pozvan u Moskvu

Ruski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov pozvan je na konzultacije u Moskvu nakon oštrih izjava američkog predsjednika Joe Bidena, koji je u intervjuu televiziji ABC, objavljenom u srijedu, 17. ožujka, izjavio kako ruskog predsjednika Vladimira Putina smatra “ubojicom koji će platiti za miješanje u američke izbore“.

U izjavi ruskog Ministarstva vanjskih poslova od 17. ožujka, daljnji izgledi odnosa između Moskve i Washingtona bit će analizirani s ruskim diplomatom.

“Ruski veleposlanik u Washingtonu Antonov pozvan je u Moskvu na konzultacije kako bi se analiziralo što učiniti i kamo se kretati u kontekstu odnosa sa Sjedinjenim Državama. Nova američka administracija na vlasti je gotovo dva mjeseca…, a to je dobar razlog za pokušaj procjene što tim Joea Bidena radi, a što ne”, objavilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

„Zanima nas sprječavanje njihove nepovratne degradacije (američko-ruskih odnosa, op. GN.), ako su Amerikanci svjesni rizika vezanih uz to. O tome će se razgovarati tijekom konzultacija ruskog Ministarstva vanjskih poslova i drugih relevantnih odjela s ruskim veleposlanikom u Washingtonu”, rezimiralo je rusko MVP.

Komentari

komentar





You may also like