Napad dronovima na posljednju iračku bazu s američkim vojnicima

Iračka novinska agencija – INA, izvijestila je o pokušaju napada bespilotnih letjelica na posljednju iračku zrakoplovnu bazu “Ain al-Assad”, u kojoj još su još uvijek stacionirane snage međunarodne protuterorističke koalicije na čelu s SAD-om. Međutim, dronovi su oboreni. 

Dvije bespilotne letjelice pokušale su napasti zračnu bazu ali su ih protuzračni obrambeni sustavi oborili. Incident se dogodio u noći na nedjelju, 6. lipnja.

Baza Ain al-Assad nalazi se 160 kilometara od Bagdada, a prošle je godine iračko Ministarstvo obrane izjavilo kako je ta zračna baza jedini objekt u kojem se trenutačno nalazi vojska međunarodne protuterorističke koalicije predvođene Sjedinjenim Državama, navodi agencija.

Napadi na vojnike i objekte kojima se koristi američka i vojska njenih saveznika i partnera u Iraku su postali učestali nakon američkog ubojstva iranskog generala Qassema Soleinmanija početkom siječnja prošle godine u bagdadskoj međunarodnoj zračnoj luci. Nakon tog događaja irački je parlament donio odluku o povlačenju svih stranih snaga s iračkog teritorija.

Komentari

komentar





You may also like