Napadač iz Nice stigao je iz Tunisa čamcem na talijanski otočić bez dokumenata krajem rujna

Tunižanin Brahim Aouissaoui (21) koji je ubio troje ljudi u crkvi u Nici stigao je u Francusku u listopadu ove godine. Francuski je predsjednik ocijenio da je riječ o “islamističkom terorističkom napadu”.

Napadač je imao dokument talijanskog Crvenog križa koji je dobio po dolasku na talijanski otok Lampedusa migrantskim čamcem prošloga mjeseca. Lampedusa je otok najbliži afričkoj obali na koji migranti često pristižu čamcima.

Francuski protuteroristički tužitelj Jean-Francois Ricard rekao je kasno u četvrtak kako je Aouissaoui stigao ilegalno na Lampedusu 20. rujna, da bi bio prebačen u Bari 9. listopada.

Sicilijanski tužitelji potvrdili su za Guardian kako je Aouissaoui stigao na Lampedusu 20. rujna, da je proveo 14 dana u karanteni te da je 9. listopada prebačen u talijanski grad Bari. Također navode da Aouissaoui sa sobom nije imao dokumente, ali se fotografija francuske policije podudara s njihovom.

Prije dva tjedna osamnaestogodišnji čečenski azilant odrubio je glavu gimnazijskom profesoru Samuelu Patyju u pariškom predgrađu zato što je učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

Komentari

komentar
You may also like