Napadnut naftni terminal u Saudijskoj Arabiji

Stanje na Bliskom istoku postaje sve napetije. U svjetlu potpune pomorske blokade Sueskog kanala uslijed nasukavanja golemog broda za kontejnerski prijevoz, čije odsukavanje može trajati i tjednima, posljednjih dana svjedočimo i sve brojnijim oružanim incidentima i napadima sukobljenih strana na bliskoistočnoj geopolitičkoj pozornici.

Nakon što smo jučer izvijestili o obaranju američkog drona u Jemenu od strane šijitskih pobunjenika huta, kao i o navodnom iranskom raketnom napadu na izraelski trgovački brod u Arapskom moru, danas je stigla još jedna vijest koja „dolijeva ulja na vatru“ na ionako sigurnosno užaren Bliski istok.

Prema navodima saudijske državne medijske agencije, došlo je do zapaljenja naftnog terminala u saudijskom gradu Jizan, smještenom na krajnjem jugo-zapadu zemlje, nedaleko od granice s Jemenom, nakon što ga je pogodila raketa koju su navodno ispalili jemenski pobunjenici huti.

Prema predstavniku saudijskog Ministarstva energetike, raketa je pala na naftni terminal u četvrtak, 25. ožujka, oko 21:00 sati po lokalnom vremenu. Kao posljedica napada izbio je požar u jednom od spremnika terminala, pri čemu nitko nije ozlijeđen.

Saudijska Arabija najoštrije osuđuje “kukavički napad” na vitalnu infrastrukturu, navodi se u priopćenju.

Podsjećamo kako su 19. ožujka dronovi napunjeni eksplozivom napali rafineriju nafte saudijske državne kompanije Saudi Aramco u glavnom gradu Rijadu.
 

 

Komentari

komentar

You may also like