Narishkin: američke elite odvojile su se od realnosti

Direktor ruske Vanjske obavještajne službe Sergey Narishkin, u intervjuu za RIA Novosti, izjavio je kako su američke elite – i republikanci i demokrati – žrtvovali američku zajedničku sigurnost u korist svoje taktike pred predsjedničke izbore, želeći polučiti dodatne glasove birača. Neredi u SAD-u postali su bunt protiv tih elita, udaljenih od stvarnosti.

Podsjetio je na rasne nerede, pokrenute nakon ubojstva Afroamerikanca (Floyda, op. GN.) od strane policajca, i kazao da su takvi događaji za Ameriku postali uobičajeni jer svake godine ima oko tisuću takvih ubojstava.

„U ovom trenutku, tijekom izborne kampanje, obje strane – i demokrati i republikanci – koristile su se tim čimbenikom za jačanje svoje izborne baze. … To samo po sebi govori o iracionalnosti razmišljanja političkih elita. One su u korist taktike žrtvovali zajedničku sigurnost“, kazao je Narishkin, dodavši, kako se može govoriti da sadašnji neredi i prosvjedi  predstavljaju želju naroda za „obojanom revolucijom protiv elita koje su se odvojile od realnosti“.

 

Komentari

komentar
You may also like