NATO planira velike vojne vježbe na granici s Rusijom

Zapovjednik Korpusa američkih marinaca, general Robert Neller, izjavio je u srijedu, 7. ožujka, kako će članice NATO saveza izvesti velike vojne vježbe na granici s Rusijom, u kojima će sudjelovati 45 tisuća vojnika.

„U jesen, u listopadu, bt će velike vježbe NATO-a, moguće, najveće vježbe sa sudjelovanjem amfibija koje su se izvodile još od vrhunca hladnog rata i zvale se „Trident Juncture“, kazao je general Neller na saslušanju u zastupničkom domu američkog Kongresa. Utočnio je, kako se na te vježbe, koje bi se trebale održati u Norveškoj, u blizini granice s Rusijom, nastoji privući desetke brodova i zrakoplova.

„Uvjeren sam, kako će sa strane Ruske Federacije biti demarša. Ali ja mislim, kako ovo pokazuje ozbiljnost strategije koju provodi SAD, i da nas naši saveznici iz NATO-a tamo žele vidjeti glede zaštite“, kazao je Neller.

Podsjećamo: u veljači su njemački mediji priopćili, kako Njemačka planira poslati 12 tisuća svojih vojnika na vojne vježbe NATO saveza. Novina Focus pisala je, da će manevri Rusiji morati odaslati „jasan signal“, kako će miješanje u poslove država NATO saveza imati „ozbiljne posljedice“.

 

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like